Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

De 10 beste parfums voor vrouwen in 2023

16. 1. 2023 bijgewerkt

Parfums zijn een van de meest populaire geschenken die je kunt kopen voor vrouwen; je kan ze lang gebruiken, ze zijn geweldig bij last minute geschenken, en je hoeft vaak niet eens bij een speciaalzaak langs, want ook warenhuizen hebben steeds vaker de grote merken in hun aanbod. Het kiezen van het juiste parfum is echter belangrijk; je moet met veel factoren rekening houden om het beste parfum te krijgen. Hieronder kan je onze parfum voor dames top 10 terugvinden en een overzicht hoe je nu de beste geurtjes zelf kan kiezen.

Geheel de beste

Wie op zoek gaat naar een moderne klassieker die bij geen enkele gelegenheid misstaat, zal met dit Chanel parfum nooit de bal mis slaan. De bloemige geur met een topnoot van citrus en basisnoten van muskus en patchouli, geeft een frisse indruk op zowel donkere winterdagen als zonnige zomerdagen. Zoals alle producten van Chanel betaal je voor deze topkwaliteit wel een premium prijs.

Beste prijs/kwaliteit ratio

Deze Chloé parfum klassieker van het gelijknamige modemerk, blijft al bijna 50 jaar vrouwen bekoren met een combinatie van een bloemige en houterige toets, maar met een zoete toptoon. De kenmerkende fles van 75 ml is niet de goedkoopste maar levert een betaalbaar topparfum voor overdag en de occasionele speciale momenten.

Goedkoopste

Eén van de goedkoopste Eau de Parfums uit de reeks Calvin Klein parfums, dat een hoge kwaliteit biedt die meestal alleen bij duurdere concurrenten aantreft. Deze bloemige geur in een grote flacon van 100 ml kan gebruikt worden bij zowel speciale gelegenheden als voor een dagelijks gebruik en spreekt een breed publiek aan.

De beste vrouwen parfums

Recensie: Chanel – Coco Mademoiselle Eau de Parfum 100 ml

Chanel Coco Mademoiselle 100 ml - Eau de Parfum Voor de veeleisende

Type: Eau de Parfum | Geur: bloemen, fruitig, oriëntaals | Merk: Chanel | Beschikbare flacons:  35, 50, 100, 200 ml | Prijsschatting (100 ml): 181,20 EUR

Voordelen
 • Oogt erg vrouwelijk
 • Heel wat variëteiten beschikbaar
 • Fris voor dagelijks gebruik, feestelijk voor bijzondere gelegenheden
Nadelen
 • Zeer prijzig

Alhoewel het merk Chanel vooral bekend is het bij het brede publiek met hun iconische Chanel n°5, is ook deze Coco Mademoiselle ondertussen een tijdloze klassieker geworden. Dankzij een doorgedreven reclamecampagne vinden jaarlijks tal van vrouwen de weg naar deze eau de parfum.

Het geurtje is zeker niet de goedkoopste in het aanbod, en zal dan ook meestal enkel voor bijzondere gelegenheden gebruikt worden, alhoewel het zich ook perfect leent voor een dagelijks gebruik. De eerste indruk die de topnoten van het parfum leveren, zijn die van een fruitig geurtje, voornamelijk met citrustoetsen, terwijl de bloemige hartnoten en vooral de basisnoot van vanille het geheel een all-round oriëntaalse insteek bezorgen.

Het doorzichtige flesje is bewust sober gehouden, maar oogt best wel luxueus en uiterst vrouwelijk dankzij de oudroze kleur van het parfum zelf. De combinatie van de flacon met de fruitige en bloemige geur spreekt een heel breed publiek aan, van tieners tot wat oudere dames, waardoor dit voor elke gelegenheid en voor elke vrouw een gepast cadeau zal blijken.

Alhoewel dit parfum een hele dag zijn werk zal blijven doen en een sterke, maar niet overweldigende geur verspreidt, kunnen echte liefhebbers eveneens opteren voor de Intense variant die iets duurder is, of de eau de toilette variant die dan weer net iets goedkoper is, maar nog steeds een aanzienlijke duit kost.

Recensie: Chloé – Chloé Eau de Parfum 75 ml

Chloé by Chloé 75 ml - Eau de Parfum Gulle middenweg

Type: Eau de Parfum | Geur: bloemen, oriëntaals | Merk: Chloé | Beschikbare flacons:  20, 30, 50, 75, 100, 150 ml | Prijsschatting (75 ml): 61,90 EUR

Voordelen
 • Eenvoudige maar subtiele bloemige geur
 • Herkenbaar en uniek
 • Luxueuze flacon
Nadelen
 • Oogt en ruikt eerder klassiek

Deze eau de parfum van Chloé is een relatieve nieuwkomer op de markt, want het product werd pas in 2008 voor het eerst in de winkel aangeboden. Het geurtje is vooral bloemig te noemen en bevat topnoten van pioenroos en fresia, terwijl die worden bijgestaan door lychees die dan weer voor een licht fruitige toets zorgen.

Ook voor de hartnoten grijpt deze damesgeur terug naar een basis van bloemen, waardoor die uitgesproken en unieke, maar toch subtiele geur nog extra kracht wordt bijgezet. De basistoon van ceder is echter nauwelijks waar te nemen.

Dit product komt in een subtiele verpakking in oudroze en heeft een luxueus flaconontwerp, die eerder klassiek aanvoelt, waardoor het vooral volwassen dames zal aanspreken en wat minder aantrekkelijk oogt voor een jonger publiek.

Deze geur leent zich uitstekend voor zowel een dagelijks gebruik op het werk of in de vrije tijd, als voor die speciale momenten waar het net iets feestelijker mag zijn.

Recensie: Calvin Klein – Eternity Eau de Parfum 100 ml

Calvin Klein Eternity 100 ml - Eau de Parfum Basic & betaalbaar

Type: Eau de Parfum | Geur: bloemen, citrus | Merk: Calvin Klein | Beschikbare flacons:  30,50,100 ml | Prijsschatting (100 ml): 33,80 EUR

Voordelen
 • Lage prijs
 • Ook beschikbaar in Eau de toilette
 • Variaties en giftsets mogelijk
Nadelen
 • Geur blijft minder lang aanhouden
 • Flacon oogt niet echt uniek en feestelijk

Deze eau de parfum van Calvin Klein werd al geruime tijd geleden op de markt gebracht. In 1988 was hij voor het eerst in de rekken te vinden en is ondertussen uitgegroeid tot een echte klassieker bij de dames parfums. Deze geur moet het vooral hebben van zijn naambekendheid en haalt niet uit met een indrukwekkend flaconontwerp of een feestelijke verpakking.

De topnoten van fresia, mandarijn en citrus geven een eerste frisse indruk, en worden gevolgd door de bloemige hartnoten en een basisnoot van onder andere muskus, sandelhout en patchouli, waardoor het een heel breed publiek zal aanspreken. Alhoewel dit parfum wordt gepromoot als parfum voor dames, zal het ook heren niet misstaan.

Voor de fans van deze eau de parfum kan ook geopteerd worden voor een giftset, waarbij onder andere body lotion, body milk en douchegel beschikbaar zijn. Dit is één van de weinige merkgeuren die in je in de samenstelling eau de parfum kan kopen voor minder dan 40 euro per flesje van 100 ml. De keerzijde is echter dat de geur geen uitgesproken bloemige, fruitige of houtige geur heeft, maar eerder een mengeling van al de voorgaande.

De top 10 dames geuren

Parfum Productbeschrijving Prijs
De top 10 dames geuren
1. Chloé by Chloé 75 ml - Eau de Parfum Chloé – Chloé Eau de Parfum Een bloemig parfum met een oriëntaalse toets die uiterst herkenbaar is en zowel voor het dagelijks gebruik als bij bijzondere gelegenheden niet misstaat. De beste prijs kwaliteitsverhouding bij de grote merken met een langdurige werking een luxueus ogende verpakking

Prijs vragen

2. Calvin Klein Eternity 100 ml - Eau de Parfum Calvin Klein – Eternity  Deze eau de parfum is dankzij zijn lage prijs, een populaire geur geworden. Het is niet het meest herkenbare parfum en komt in een eerder neutrale verpakking, maar spreekt een breed publiek aan en kan aangevuld worden met tal van andere producten uit dezelfde reeks.

Prijs vragen

3. Chanel Coco Mademoiselle 50 ml Chanel – Coco Mademoiselle Zoals we van dit topmerk kunnen verwachten is ook Coco Mademoiselle een geur die onderscheidt in de massa en een langdurige werking heeft. Het prijskaartje zal echter niet voor iedereen haalbaar blijken. De combinatie van een fruitige en bloemige toets kan zowel jong als oud plezieren.

Prijs vragen

4. Hugo Boss Alive Hugo Boss – Alive Alhoewel Hugo Boss als merk voornamelijk voor mannen bekend is geworden, hebben ze ook al enige tijd een aanbod voor vrouwen. Het Hugo Boss parfum Alive is daarbij in korte tijd zeer populair geworden. Een aantrekkelijke prijs in combinatie met een fruitige en houtige geur maakt dit een sterke keuze voor een feestelijk moment.

Prijs vragen

5. Giorgio Armani Sì Giorgio Armani – Si De zoete fruitige en houtige geur van het Giorgio Armani parfum Si, is perfect geschikt voor het dagelijks gebruik, zonder een opdringerige indruk na te laten, al voelt het door zijn hoge prijs net wat te weinig uniek aan voor meer feestelijke gelegenheden. Prijs vragen

6. Yves Saint Laurent Black Opium Yves Saint Laurent – Black Opium De verschillende varianten van Black Opium zijn in korte tijd enorm populair geworden, door hun uniek geurpallet en een prijs die heel wat betaalbaarder is dan de prijzige concurrenten. Dit geurtje leent zicht uitstekend voor een gezellige avond en feestelijke momenten, maar is wat minder geschikt voor dagelijks gebruik. Prijs vragen
7. Thierry Mugler Angel Nova Mugler – Angel Nova Dit Angel Nova parfum van Mugler spreekt aan door het fantasierijke ontwerp van de flacon, en is in combinatie met een fruitige en frisse geur vooral populair bij een jonger publiek. De prijs bevindt zich in de middenmoot, en kan dankzij navullingen nog een klein beetje gedrukt worden. Prijs vragen

8. Marc Jacobs Perfect Marc Jacobs – Perfect Perfect van Marc Jacobs is een parfum dat zich niet meteen weet te onderscheiden voor die speciale gelegenheden, maar voor een dagelijks gebruik voldoende subtiel is. Het bloemige in combinatie met een harttoon van amandelmelk, heeft een bepaalde charme die aanzet tot rust en kalmte. Prijs vragen

9. Givenchy L'Interdit Givenchy – L’interdit Alhoewel het iconische parfum L’interdit al van in de jaren vijftig bestaat, werd deze variant pas in 2018 op de markt gebracht. Het combineert een betaalbare prijs met een éénduidige bloemengeur. Hierdoor is de geur niet iets intenser dan vergelijkbare producten van andere merken. Prijs vragen
10. Dior J'adore Dior – J’adore Met dit parfum zal je je overal onderscheiden. Niet alleen de naam en het ontwerp zijn zowat overal bekend, maar ook de geur is onmiskenbaar. De combinatie van fruitige, exotische en bloemige toetsen zal je onderscheiden van de massa.

Hoe kiest u het beste parfum voor vrouwen?

Het juiste parfum kan niet alleen een gevoel van geluk en vreugde teweegbrengen, maar zorgt ook voor een boost van uw zelfvertrouwen. Veel vrouwen zijn zich bewust van het feit dat de juiste geur hun stemming kan beïnvloeden en hen in een fractie van een seconde een ware transformatie kan laten doormaken, waardoor anderen zich afvragen waarom ze plotseling zo gelukkig en zorgeloos lijken.

Er bestaat niet zomaar één beste vrouwen parfum, omdat geuren en kleuren nu eenmaal afhankelijk zijn van uw eigen voorkeur en smaak, om maar te zwijgen over de gelegenheid waarvoor u die wenst te gebruiken of het budget dat u aan deze producten wenst te besteden. Daarom wordt beter niet gesproken over de beste parfums voor dames, maar wel de parfums die het grootst mogelijke publiek zullen aanspreken.

De juiste geur voor u vinden kan een uitdaging zijn – en dat is ook erg logisch. Uw favoriete geur is immers een erg persoonlijke en unieke keuze. En bij heel wat vrouwen is het aanbrengen van die geurtjes ook een gebeurtenis die maar sporadisch bij een speciale gelegenheid van toepassing is. Niet alle parfums zijn nu eenmaal geschikt voor elk moment en kunnen zowel als heel aangenaam als uiterst storend ervaren worden.

Voor sommige mensen is het makkelijk om hun favoriete geur te herkennen zodra ze eraan geroken hebben, maar anderen hebben misschien meer tijd nodig om uit te vinden wat ‘hen’ past en wat niet. Gelukkig hoeft het vinden van uw perfecte vrouwenparfum niet zo moeilijk of tijdrovend te zijn. In dit artikel bespreken we de verschillende factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van uw parfum en hoe u uw zoektocht naar de beste parfums voor vrouwen van elke leeftijd kan aanvatten, zonder een gat in uw begroting te slaan.

De 10 beste parfums voor vrouwen in 2022

Hoe wordt een parfum samengesteld?

Parfums bestaan uit verschillende ingrediënten, waaronder oliën en essences die met elkaar worden gemengd om een unieke geur te vormen. Sommige ingrediënten hebben een sterkere geur dan andere, dus worden ze gemengd met andere ingrediënten om ervoor te zorgen dat ze de rest van het mengsel niet overstemmen.

Parfums worden gemaakt van verschillende chemicaliën, maar de meest voorkomende ingrediënten zijn essentiële oliën. Deze worden gedistilleerd uit planten en bloemen en bevatten de geuren die insecten aantrekken voor bestuiving.

Geurtjes kunnen ook worden gemaakt van synthetische chemicaliën, die vaak goedkoper zijn dan natuurlijke oliën. Sommige mensen vinden synthetische parfums echter “chemisch” of “kunstmatig” ruiken.

De eerste stap bij het maken van parfum is het kiezen van een basisnoot. Dit is de geur die op je huid blijft hangen nadat je het parfum hebt aangebracht. Enkele populaire basisnoten zijn muskus, vanille en ambergris (een wasachtige substantie afkomstig van walvis ingewanden).

De volgende stap is het kiezen van de topnoot. Dit is de geur die je ruikt als je het parfum aanbrengt. Enkele populaire topnoten zijn citrus, bloemen en fruitige geuren. Veel voorkomende bloemige noten zijn gardenia, jasmijn en roos. De fabrikant kan daarnaast ook hartnoten toevoegen om een complexer aroma te maken. Dit zijn meestal kruidige of houtachtige geuren.

Als de fabrikant eenmaal een basisnoot en een topnoot heeft gekozen, dan worden de overige ingrediënten toegevoegd om verschillende soorten damesparfums te creëren. Parfum bestaat uit drie hoofdbestanddelen: alcohol, water en olie. Het percentage van elk ingrediënt in een parfum bepaalt hoe sterk het zal ruiken.

De verschillende soorten parfums op basis van hun samenstelling

Eau de Parfum (EDP)

EDP is de meest voorkomende vorm van parfum die door consumenten wordt gekocht. Het bevat tussen 15% en 40% alcohol, die snel verdampt wanneer het op kleding wordt gespoten of gedept. EDP’s ruiken doorgaans sterker dan andere vormen van parfum omdat ze een hogere concentratie geurmoleculen bevatten. EDP’s worden vaak verkocht in flesjes van 30 ml die € 40 of meer kosten, dus ze zijn niet goedkoop! Als u van plan bent om een EDP te kopen, raad ik u aan deze eerst uit te proberen voordat u uw favoriete parfum koopt.

Eau de Toilette (EDT)

EDT’s bevatten tussen 10% en 20% alcohol. Ze zijn minder duur dan EDP’s en hebben een minder nadrukkelijke geur. Omdat EDT’s snel vervliegen, kunnen ze worden gebruikt als lichaamsspray en op kleding worden gedept om de hele dag op te frissen. Ze ruiken doorgaans lichter en minder intens dan EDP’s, omdat ze minder geurmoleculen bevatten. EDT’s worden vaak verkocht in flesjes van 30 ml die € 25 of meer kosten.

Parfumolie

Parfumoliën zijn zeer geconcentreerd: één druppel is al genoeg om een hele dag te dragen. Ze worden verkocht in kleine flesjes die ongeveer 10-15 euro per ml kosten. Deze komen tegenwoordig niet meer zo vaak voor, maar ze zijn nog steeds te vinden. Ze bestaan meestal uit een combinatie van essentiële oliën met 20% tot 50% alcohol, waardoor ze dikker zijn dan EDP’s. Parfumoliën worden vaak aangebracht met een kwast of op kleding gedept in plaats van op de huid gespoten.

Eau de Cologne (EDC)

Eau de Cologne is een soort parfum dat in 1709 voor het eerst werd uitgevonden door Johann Maria Farina (1685-1766), een Italiaanse parfumeur in Keulen, Duitsland. Het werd gemaakt van een mengsel van citrusoliën uit zowel Italië als Frankrijk en was oorspronkelijk bedoeld als toiletwater of aftershave. EDC was populair bij zowel mannen als vrouwen omdat het minder naar alcohol rook dan andere geuren uit die tijd. Vandaag de dag is dit soort parfum beschikbaar voor zowel vrouwen als mannen.

Wat zijn de populairste geuren voor vrouwen?

Er zijn tegenwoordig veel parfums voor dames op de markt, maar sommige zijn populairder dan andere. We worden zowel op televisie als in glossies en op het internet om de oren geslagen met reclame voor alweer een nieuwe creatie, of een evolutie van een klassieker en soms duiken ook parfums op die de geurtjes van de grote merken nabootsen tegen een bodemprijs. Hou er rekening mee dat de kostprijs van een parfum niet alleen het merk vertegenwoordigt, maar ook de vele jaren aan onderzoek die eraan zijn voorafgegaan en uiteraard ook de kostprijs van de ingrediënten die daarvoor werden gebruikt. Vaak zijn goedkope parfums slechts een flauw extract van het origineel of bestaan ze uit bestanddelen die niet of onvoldoende werden getest, of een veel minder langdurig effect hebben.

Het meest verkochte vrouwen parfum van 2022 is zonder twijfel Coco Mademoiselle van Chanel. Dit fruitige en frisse Chanel parfum is in zijn uitvoering met sprayfles van eau de parfum één van de meest verkochte producten van het merk. Deze lijn werd zo populair dat je ondertussen ook een bodylotion, zeep, douchegel en zelfs bodycrème met dezelfde geur kan aankopen. Voor een feestelijke gelegenheid is er trouwens ook een geschenkpakket beschikbaar van deze lijn.

Een klassieker bij de dames die we elk jaar in de toplijsten kunnen terugvinden is een sterkhouder van Yves Saint Laurent parfums. De traditionele Opium parfums vinden nog steeds heel wat aftrek bij een voornamelijk ouder publiek, terwijl jongeren dan weer zijn opgegroeid met de iets minder zwaar geurende Black Opium varianten. De basis van een lichte koffiegeur, gemengd met een zweem van witte bloemen spreekt een breed publiek aan.

Het valt vooral op dat voornamelijk reeds gevestigde merknamen in de parfum industrie zich in de top tien weten te nestelen. Relatief jonge productlijnen worden weliswaar goed verkocht, maar hebben het moeilijker om echt door te breken.

Bloemige geuren voor vrouwen

Bloemengeuren zijn vaak een populaire keuze voor vrouwen omdat ze zorgen voor een uitbarsting van frisheid en vrolijkheid. Bloemige parfums zijn meestal lichter en zoeter dan andere geuren. Ze hebben een frisse, lichte geur die perfect is voor de lente en zomer. Bloemige geuren gaan ook langer mee dan fruitige of muskusachtige parfums.

De 10 beste parfums voor vrouwen in 2022_4

Het voordeel van een bloemenparfum is dat je je vrouwelijker en zelfverzekerder voelt in sociale situaties. Het nadeel is dat sommige mensen ze net iets te zoet of overweldigend vinden, wat hun plezier in een evenement of gesprek kan verstoren.

Fruitige geuren voor vrouwen

Veel vrouwen voelen zich aangetrokken tot fruitige en bloemige geuren, of het nu gaat om het zoete aroma van vanille of de exotische geur van jasmijn. Fruitige geuren bestaan al eeuwen en hebben de status van klassieker bereikt omdat ze met hun zachte en zoete noten bijna alle neuzen bevallen.

Fruitige geuren wekken vaak de indruk van een vrolijke en zonnige lentedag en zijn net daarom misschien niet altijd geschikt voor wat meer ingetogen gelegenheden zoals begrafenissen, omdat ze in die situaties als storend worden ervaren. Soms kan het ook moeilijker zijn om fruitige parfums te vinden die goed blijven hangen, wat betekent dat je ze vaker opnieuw moet aanbrengen dan andere soorten geuren.

Aquatische en sportieve geuren voor vrouwen

Voor wie houdt van het buitenleven, de warme zon en een licht briesje op het gezicht, is een aquatisch of parfum met een sportief tintje perfect. Deze parfums zijn vaak licht geparfumeerd met citrus en fruitige noten om verfrissing te bieden op warme dagen. Ze zijn ook geweldig voor dagelijks gebruik! U kan overigens ook opteren voor bijvoorbeeld noten van water en zeezout die je een fris en verjongd gevoel geven. Deze geuren zijn perfect voor de zomer als u fris en schoon wilt ruiken na een duik in het zwembad of de oceaan overdag.

Deze parfums zijn ook perfect voor vrouwen die in hun dagelijks leven actiever moeten zijn. Als u op zoek bent naar een parfum dat u kan helpen om dat frisse gevoel te bewaren bij uw training, of zelfs als u boodschappen gaat doen in de stad, houden dit soort geuren u energiek en klaar om de dag aan te gaan.

Dit soort geuren heeft vaak een meer betaalbaar prijskaartje dan anderen en wordt ook meer in een eau de toilette samenstelling aangeboden dan een eau de parfum. Maar de grote merken kunnen uiteraard nog steeds prijzig zijn, afhankelijk van wat voor hoeveelheid u wenst aan te kopen en wat uw budget toelaat. Gezien het sportieve karakters van deze parfums worden ze vaak ook geleverd met een bijpassende bodylotion, douchegel of shampoo.

Oosterse geuren voor vrouwen

Oosterse geuren in parfums voor vrouwen zijn ontworpen met een specifiek doel voor ogen. Ze zijn voornamelijk bedoeld om ‘s nachts en tijdens speciale gelegenheden te worden gedragen. Dit soort parfum heeft een aroma dat is samengesteld uit bloemen en kruiden die een gevoel van mysterie en intrige oproepen.

Het parfum voor vrouwen met oosterse geur is een uniek type parfum. Het wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van kruidige tonen zoals amber en muskus. Dat zijn de belangrijkste ingrediënten van oosterse parfums, maar er zijn ook andere. Het belangrijkste van dit type parfum is dat het zoet en verleidelijk is. Deze parfums hebben ook veel bloemnoten, dus zijn ze vaak niet zo nadrukkelijk en sterk als andere soorten parfums.

De oosterse geur is te vinden in veel verschillende soorten parfums voor vrouwen. U vindt het in de meest populaire merken zoals Chanel No 5 en Dolce & Gabbana Light Blue.

Houtachtige geuren voor vrouwen

Houtachtige geuren voor vrouwen zijn een geur die gevoelens van comfort, rust en warmte oproept. Houtachtige geuren hebben meestal noten van hout, mos en muskus. Bijvoorbeeld, voor een vrouw die houdt van het gevoel omringd te zijn door de natuur, zou een optie zijn om een houtachtige geur te dragen met noten als sandelhout, amber en cederhout.

Geurexperts zeggen ook dat mensen zich aangetrokken voelen tot houtachtige geuren omdat ze doen denken aan jeugdherinneringen. Houtachtige geuren roepen vaak herinneringen op aan kampeeruitstapjes of eenvoudige boswandelingen.

Houtachtige geuren bestaan ook vaak uit sandelhout of eikenmos, die meestal worden gebruikt in mannencolognes omdat ze sterk genoeg zijn om de hele dag te blijven hangen zonder iemand in je omgeving te overstemmen. Bij vrouwenparfums is dit soort geur minder prominent aanwezig omdat ze meestal ook worden gemengd met bloemengeuren om een exotische toets toe te voegen die langer aanhoudt dan andere parfums op deze lijst.

Unisex geuren

Sommige geuren zijn duidelijk in de markt gezet voor vrouwen, maar andere worden dan weer aan de man gebracht als geurtje dat door beide geslachten kan worden gedragen.

Tegenwoordig zijn er steeds meer vrouwen zijn die graag uniseks parfums dragen. Ze willen er vooral voor zorgen dat hun parfum universeel is, en geschikt zowat alle gelegenheden, zonder daarbij te verleiden of af te leiden.

Om ervoor te zorgen dat u de juiste geur voor u kiest, is het belangrijk om te weten wat een uniseks geur voor parfums kenmerkt.

Zoals het woord het zelf zegt, betekent dit dat de geur zowel voor de gemiddelde mannen als vrouwen lekker ruikt en ook door hen beiden kan gedragen worden. Deze parfums zijn niet specifiek gericht op een speciale gelegenheid en hebben een neutrale ondertoon. Dankzij het aroma kan het de hele dag blijven hangen zonder dat je het in de loop van de dag verschillende keren opnieuw moet aanbrengen.

Uniseks parfum werd voor het eerst op de markt gebracht in de jaren tachtig, toen Calvin Klein “One” uitbracht, een uniseks geur. Het parfum was erg populair bij beide geslachten. Het rook fris en schoon maar had geen bloemige of muskusachtige noten zoals de meeste andere parfums in die tijd.

Deze parfums houden het midden tussen de eerder uitgesproken vrouwelijk en mannelijke parfums. Ze zijn niet te sterk of te zacht, maar hebben precies de juiste intensiteit zodat iedereen hem met plezier kan dragen zonder dat iemand er aanstoot aan kan nemen.

De geuren hebben vaak noten van citrus of hout in zich, waardoor ze voor beide geslachten geschikt zijn. Maar niet alle uniseks parfums zijn gelijk. Uiteindelijk is een geur die als uniseks gepromoot wordt, niets anders dan een parfum dat een bredere markt wenst aan te spreken, want de keuze van het lekkerste parfum voor dames of voor heren, blijft uiteindelijk een persoonlijke voorkeur, ongeacht uw geslacht.

Waarom kiezen voor een Eau de toilette of een Eau de parfum?

Het verschil tussen eau de toilette en eau de parfum is de concentratie van de geuroliën in elk product. Eau de toilette is een lichtere, minder geconcentreerde versie van de oorspronkelijke geur. Eau de parfum heeft een hogere concentratie oliën en gaat daarom langer mee en ruikt sterker dan eau de toilette. Net omwille van dat verschil in concentratie is eau de toilette ook vaak heel wat goedkoper dan eau de parfum van hetzelfde merk.

Veel mensen die parfums dragen kopen zowel eau de toilette als eau de parfum versies van hun favoriete geuren. Zo kunnen ze afwisselen, afhankelijk van of ze op zoek zijn naar een lichte of zware geur.

De hogere concentratie oliën in eau de parfum betekent dat het een sterkere geur heeft dan een eau de toilette. Als je wilt dat je geur de hele dag blijft hangen, dan is een eau de parfum waarschijnlijk de beste keuze. Wil je echter niet de hele dag naar je parfum ruiken, dan kun je overwegen een eau de toilette te gebruiken.

Wat u kiest hangt af van uw budget en uw voorkeuren. Hebt u een lange feestavond voor de boeg, of wil u graag een volledige werkdag dat lekker geurtje blijven behouden, ga dan voor een EDP. Maar als u liever iets betaalbaarders hebt dat toch heerlijk ruikt, is een EDT een prima optie en kunt u naar wens af en toe een vleugje van het product opnieuw aanbrengen.

De 10 beste parfums voor vrouwen in 2022

Wat is de beste manier om een parfum te testen?

Er zijn een paar verschillende manieren om een parfum te testen voordat u het koopt. Maar elk van deze manieren heeft zo zijn voordelen en zijn nadelen.

Een daarvan is om in de parfumerie uit te kijken naar een flesje dat kan gebruikt worden voor het testen van de geur en die subtiel op uw pols of arm aan te brengen. Daarbij hebt u het voordeel dat u meteen de geur kan testen ten opzichte van uw eigen lichaamschemie en dat u ook meteen de geur kan waarnemen zoals die bij het werkelijke gebruik ervan van toepassing is.

Het voor de hand liggend nadeel is, dat u slechts een beperkt aantal parfums op die manier kan testen, vooraleer alle geurtjes door elkaar gaan mengen op uw huid en niet meer te onderscheiden vallen. Hetzelfde probleem hebt u met de winkel zelf, waarbij zoveel geuren de lucht vullen, dat u vaak niet meer in staat bent om die ene geur die u wenst te testen waar te nemen.

Een andere manier is dan weer dat u gebruik maakt van de teststrips die vaak in deze parfumwinkels ter beschikking liggen. Daarbij kan u op een uiterst neutrale manier de geurtjes van uw keuze op een zo’n staafje aanbrengen zonder dat de verschillende keuzes door elkaar gaan mengen.

Het nadeel hierbij is dan weer dat u niet meteen kan ervaren wat de combinatie van het gekozen parfum met uw eigen lichaam betekent voor uzelf of de buitenwereld. Het kan best dat een geur die u op zich wel best aangenaam vindt, helemaal niet te combineren valt met uw lichaamseigen geurprofiel.

Een derde manier is het verkennen van de geuren, door gebruik te maken van de staaltjes die vaak gratis in een parfumwinkel worden aangeboden. Vooral wanneer een nieuwe product wordt gelanceerd, kan u bij de winkelbediende staaltjes vragen van het merk om die dan thuis uit te proberen. Zo combineert u de voordelen van de bovenstaande mogelijkheden en hebt u ook ruim de tijd om deze in het echte leven uit te testen.

Het nadeel van deze manier is, dat niet alle productlijnen voorzien zijn van dergelijke staaltjes of dat sommige staaltjes enkel nog tegen betaling worden aangeboden. Uiteraard houdt niets u tegen om de producten met staaltjes thuis uit te proberen, terwijl u deze zonder in de winkel zelf gaat testen.

Wees ook nooit bang om de mening van vrienden of familie te vragen, of eventueel de hulp in te schakelen van een winkelbediende in de parfumeriezaak. Zij kennen tenslotte hun producten beter dan wie dan ook en zullen u met plezier van goede raad voorzien.

Wat zijn de beste geuren voor vrouwen volgens mannen?

Mannen staan niet bekend om hun deskundigheid op het gebied van geuren. Als hen bijvoorbeeld wordt gevraagd welk parfum zij een vrouw zouden willen zien dragen, kiezen mannen vaak iets heel anders dan wat de vrouw zelf zou kiezen. Zij kunnen dan misschien niet zomaar de beste keuze maken, maar weten wel wat volgens hen lekker ruikt en wat niet. En vaak zullen ze u dat ook met veel plezier vertellen.

De 10 beste parfums voor vrouwen in 2022

Over het algemeen doen bloemengeuren en de meer fruitige tonen het goed bij mannen. Zij zullen dan ook sneller kiezen voor een Bleu de Chanel of een Gucci Bloom, dan de zwaardere geuren zoals het Versace parfum Crystal Noir.

Enkele namen die het bij de meeste mannen goed doen zijn onder andere klassiekers als Lancôme – La vie est belle, Si van Georgio Armani en het Guess parfum Seductive.

Onze tip

Parfums van mannen en vrouwen kunnen elkaar perfect aanvullen. Kies het ideale geurenpaar met onze Top 10 lijst van parfums voor mannen.

De beste merken voor vrouwen parfums

Dior parfums voor vrouwen

Wanneer men de meest gekende en populairste parfummerken gaat oplijsten zijn er een aantal namen die steeds terugkeren. Zo is Dior al vele jaren een sterkhouder en hebben ze met hun topproducten als Dior – J’Adore, Dior – Sauvage en Dior – Miss Dior een enorme fanbase opgebouwd. Dior luchtjes staan voor klassevolle en stijlvolle geuren, en hebben een aanbod dat zowel fris en fruitige, als bloemige en kruidige tonen met een luxueuze uitstraling omvat.

Chanel parfums voor vrouwen

Vorig jaar nog mocht Chanel de honderdste verjaardag vieren van zijn meest bekende parfum de Chanel n°5. De geur werd ontworpen door Ernest Beaux die als allereerste het aandurfde om verschillende tonen in één parfum te verwerken, in een tijd waarbij meestal slechts één bloemige toon in een parfum werd verwerkt. Ze zijn hierdoor uitgegroeid tot een toonaangevende speler op de markt die garant staat voor kwaliteit met een aanbod voor elke voorkeur.

Lancôme parfums voor vrouwen

Lancôme Paris is zoals je kan afleiden uit de naam, een Frans merk van schoonheidsproducten.Het merk draait bijna even lang mee als bijvoorbeeld Chanel en is voornamelijk bekend om zijn glamoureuze reclamefilmpjes waarin de grootste actrices en modellen hun producten aanprijzen. De twee meest gekende producten zijn de parfums Ô en Trésor.

Deel artikel

Beoordeel het artikel

Niemand heeft dit nog beoordeeld, wees de eerste.

Soortgelijke artikelen