Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

Beste VPN voor Nederland in 2023

27. 2. 2019 bijgewerkt

Een VPN is een Virtual Private Netwerk oftewel een virtueel privénetwerk. Het stelt gebruikers in staat om hun internetverkeer om te leiden via een versleutelde verbinding met een externe server, wat een aantal voordelen heeft op het vlak van veiligheid, anonimiteit en vrijheid. Wanneer we op internet surfen, laten we digitale vingerafdrukken achter. Onze gegevens en privacy lopen daarom voortdurend gevaar. Dankzij een VPN verberg je je eigen IP-adres, waardoor anderen onmogelijk je echte identiteit kunnen achterhalen.

VPN-diensten bieden daarnaast toegang tot inhoud die is normaal gezien gecensureerd of niet beschikbaar is in jouw land. Dit geldt bijvoorbeeld voor streamingdiensten zoals Netflix of Amazon Prime. Je surft schijnbaar vanuit de locatie waar de VPN-server is gevestigd.

De beste VPN’s van dit moment

Er zijn veel VPN-services op de markt, maar welke beantwoordt het beste aan jouw behoeften? Wij hebben de verschillende programma’s uitgetest en beoordeeld

CyberGhost NordVPN ExpressVPN
Recensie cyberghost Recensie nordvpn Recensie expressvpn
Onze beoordeling 10/10 9,5/10 9,2/10
Prijs per jaar 
(beste deal)
$49.50 / 18 maanden
= $2.75 / maand
$107,55 / 3 jaar
= $2.99 / maand
$99.95 / 12 maanden
= $8.32 / maand
Aantal toestellen 7 6 3
Aantal landen 61+ 62+ 94+
Aantal servers 3080+ 5800+ 148+
Anonieme registratie
Betalen met crypto
Protocollen OpenVPN, L2TP, PPTP, SSL, TLS OpenVPN, L2TP, PPTP, SSL, TLS OpenVPN, L2TP, PPTP, SSL, TLS
Compatibel met Windows, macOS, Linux, Android en routers Windows, macOS, Linux, Android en iOS Windows, macOS, Linux, Android, iOS en routers
Online ondersteuning
Chrome-extensie
PRIJS VRAGEN PRIJS VRAGEN PRIJS VRAGEN

1) CyberGhost

cyberghost-logo

Voordelen
 • Gebruiksvriendelijk
 • Superieure encryptie
 • Speciaal streamingprofiel
 • Razendsnel
 • Voordelig
Nadelen
 • Niet in het Nederlands

CyberGhost VPN is een van de meest toonaangevende VPN-services op de markt, en biedt volledige bescherming in een intuïtieve gebruikersinterface in combinatie met een razendsnelle en stabiele verbinding. Na de eenvoudige installatie kan je kiezen uit meer dan 3.080 VPN-servers in meer dan 61 landen. CyberGhost is beschikbaar op zeven verschillende apparaten, zo maak je geen onnodige extra kosten.

Wat we bijzonder waarderen aan CyberGhost, is hoe gemakkelijk het is om de VPN te gebruik in combinatie met torrenting of streamingdiensten zoals Netflix of. De software heeft daar namelijk een speciaal profiel voor.

Dankzij de vele servers is een snelle verbinding gegarandeerd en heb je nooit last van geografische blokkades. CyberGhost maakt van privacy duidelijk de topprioriteit, en gebruikers zijn erg tevreden over de vele protocollen en encryptiestandaarden waar je uit kan kiezen.

De online klantenservice is supervriendelijk en helpt je snel op weg. Het enige minpuntje is dat deze niet in het Nederlands beschikbaar is.

Al vanaf het inschrijven is een hoge mate van anonimiteit verzekerd, aangezien het enige wat je nodig hebt een e-mailadres is. Betaling kan worden gedaan met gebruikelijke betaalmiddelen of in Bitcoin. CyberGhost VPN is niet alleen een van de beste service in zijn soort, maar ook veruit de meest betaalbare. We raden dit programma aan voor zowel beginners als gevorderden.

2) NordVPN

nordvpn-logo

Voordelen
 • Heel veel servers
 • Voordelig
 • Intuïtieve interface
 • Veelzijdig gebruik
Nadelen
 • Iets trager dan concurrentie
 • Geen gratis browserextensie

NordVPN moet maar op weinig vlakken onderdoen voor de concurrentie. Om te beginnen kan je je volledig anoniem aanmelden, inclusief betaling met cryptomunten. Het bedrijf houdt geen logs bij en heeft speciale servers ingericht voor specifieke types gebruik, zoals torrenting, Netflix of TOR. De hoge mate van anonimiteit wordt verder verzekerd door state-of-the-art encryptie voor de meest gebruikte protocollen.

De grafische interface is erg intuïtief en aangenaam in gebruik, maar tegelijk zijn we onder de indruk van de vele functies en de mogelijkheid om je VPN-verbinding tot in de kleinste details zelf te configureren. Om die reden denken we dat NordVPN een zeer geschikte optie is voor geavanceerde gebruikers die werkelijk het maximaal uit hun VPN-software willen halen.

NordVPN heeft soms de reputatie nogal traag te zijn, maar tegenwoordig merken we daar niet zoveel van. Je hebt trouwens de keuze om verbinding te maken met één van de 5080 servers in 62 landen wereldwijd; als je problemen ondervindt op één bepaalde server, kun je dus eenvoudig switchen.

Ben je toch niet tevreden, dan heb je tot 30 dagen na je aankoop recht om af te zien van het abonnement en je geld terug te krijgen. We kunnen ons echter moeilijk voorstellen dat dit het geval zou zijn.

3) ExpressVPN

expressvpn-log

Voordelen
 • Heel eenvoudig in gebruik
 • Snelheid
 • Veel verschillende landen
 • Apps voor alle platformen
Nadelen
 • Prijzig
 • Slechts 3 apparaten
 • Minder beschikbare servers

ExpressVPN is een van de beste diensten in zijn soort. Deze VPN telt miljoenen gebruikers wereldwijd, en staat synoniem met kwaliteit, betrouwbaarheid en stabiliteit. De intuïtieve interface is vooral handig voor beginnende gebruikers.

Zoals de naam al doet vermoeden, is de grote sterkte van ExpressVPN natuurlijk de snelheid van de verbinding. Na de eenvoudige installatie die slechts enkele minuten in beslag neemt, kan je kiezen uit 148 VPN-sites op 94 plaatsen over de hele wereld. Op zich ruim voldoende, maar toch zijn dit er heel wat minder dan bij de concurrenten. Voor dagdagelijks gebruik (Netflix, torrenting, …) zou dit echter geen probleem mogen vormen.

Dankzij de verschillende protocollen zijn een hoge mate van anonimiteit en een uitstekende versleuteling van gegevens gegarandeerd. Tel daar nog eens een geweldige optimalisatie, snelle online klantenservice en een geld-terug garantie van 30 dagen bij, en je begrijpt waarom deze VPN in onze top drie staat.

Een nadeel is dat je met slechts drie verschillende apparaten verbinding kunt maken, wat een probleem kan vormen voor mensen die een VPN nodig hebben voor wie een VPN wilt delen met een aantal gebruikers. Daarnaast valt ook de relatief hoge prijs van ExpressVPN op.

Hoe een VPN kiezen?

Wat is een VPN en waar is het goed voor?

VPN betekent Virtueel Particulier Netwerk, of Virtual Privénetwerk. Het is een uitstekende technologie die je privacy en gegevens beschermt. Een VPN kan je IP-adres verbergen door al je internetverkeer om te leiden via een server in een ander land. Het gevolg is dat je niet meer traceerbaar bent op het internet. Die anonimiteit geldt trouwens niet enkel thuis, maar ook wanneer je verbinding maakt met onbeveiligde openbare wifi-netwerken zoals in cafés of op de luchthaven.

VPN wordt voornamelijk gebruikt om de privacy van gebruikers te beschermen, en om toegang te krijgen tot materiaal dat gecensureerd wordt, of dat beschikbaar wordt gemaakt op basis van je geografische locatie. Een ander belangrijk kenmerk van VPN is dat je er anoniem mee kunt surfen.

Welke nadelen heeft een VPN?

Alleen de zon gaat op voor niets, en ook privacy heeft een prijs. Het is aan jou om uit te maken of je online veiligheid, de discrete omgang met jouw data en de mogelijkheid om onbeperkt te surfen de extra kosten waard zijn.

Daarnaast is het belangrijk op te merken dat het gebruik van een VPN  in sommige landen illegaal is (bv. in Noord-Korea of China).

Hoe download en installeer ik een VPN?

Een VPN downloaden en installeren is erg eenvoudig. Als je een keuze hebt gemaakt voor een van de bovenstaande providers, ga dan naar de website en klik op het gewenste abonnement. Je zal gevraagd worden om een e-mailadres op te geven, waarna je kunt afrekenen.

Je ontvangt nu een e-mail met een activatielink. Klik op de activatielink, je wordt nu doorgestuurd naar de website van je VPN, waar je het installatieprogramma kunt downloaden.

Als je download voltooid is, dubbelklik je op het gedownloade bestand. Doorloop vervolgens de installatie-wizard, en sluit die af wanneer je het bericht krijgt dat de software is geïnstalleerd.

Heb ik niet genoeg aan een gratis VPN?

Deze diensten zijn niet echt gratis, aangezien je voortdurend bestookt wordt met vervelende advertenties tijdens het surfen. Bovendien gelden er datalimieten en is de kwaliteit van de aangeboden encryptie en beveiliging soms bedenkelijk. We raden dan ook ten zeerste af om te vertrouwen op een gratis VPN, ongeacht de reden voor het gebruik. Als je nog niet overtuigd bent van de aankoop, weet dan dat de meeste VPN-diensten je 30 dagen bedenktijd geven en/of gratis proefversies aanbieden.

Wat is een VPN-extensie voor Chrome?

De meeste VPN-diensten bieden naast de standaardapplicatie ook een browserextensie aan. Deze extensies zijn programma’s die extra functies en mogelijkheden toevoegen aan je browser. Ze maken het mogelijk om vanuit je browser je internetverkeer te anonimiseren door verbinding te maken met een VPN-server. ExpressVPN en NordVPN hebben browserextensies die werken in combinatie met de betalende software, terwijl CyberGhost ook een gratis extensie aanbiedt met beperkte functionaliteit.

Netflix kijken met VPN

Een VPN kan heel wat films en series op Netflix die enkel in de VS beschikbaar zijn, toegankelijk maken. Sommige VPN-programma’s, zoals CyberGhost, hebben een speciaal Netflix-profiel met de beste instellingen om te streamen. Bij de andere volstaat het meestal om verbinding te maken met een VPN-server in de VS om toegang te krijgen tot het volledige Netflix-aanbod. Omdat streamen heel wat dataverkeer gebruikt, raden we aan om in de eerste plaats voor het snelle IKEv2-protocol te kiezen.

Welke protocollen zijn het beste?

Als je je VPN-programma opent, zal je merken dat er heel wat verschillende protocollen bestaan. Wij raden je aan om OpenVPN te gebruiken voor optimale beveiliging; hieronder geven we je een kort overzicht van de beste opties.

De meeste VPN-programma’s bieden hun gebruikers de mogelijkheid om het protocol automatisch voor hen te laten kiezen. Dit is natuurlijk de snelste en gemakkelijkste manier.

OpenVPN

OpenVPN is een relatief nieuw open-source protocol voor VPN dat bekendstaat als zeer veilig, en gemakkelijk te configureren valt met verschillende VPN-providers. De ExpressVPN-configuratie van OpenVPN ondersteunt bijvoorbeeld zowel UDP- als TCP-poorten. Het resultaat is een extreem betrouwbare beveiliging en een goede encryptie. Het nadeel is dat dit protocol is niet ondersteund wordt door alle apparaten.

L2TP/IPsec

Alle grote VPN-diensten en besturingssystemen ondersteunen het L2TP/IPsec-protocol. Het gebruiken ervan is veiliger dan het PPTP-protocol, maar helaas ook trager. LTP ondervindt af en toe problemen doordat de gebruikte UDP-poort 500 vaak geblokkeerd wordt door firewalls.

IKEv2

IKEv2 is er een extreem veilig protocol ontwikkeld door Microsoft en Cisco. Het protocol ondersteunt BlackBerry, en staat bekend om zijn stabiliteit bij het verbreken van de verbinding of schakelen tussen netwerken. IKEv2 wordt als veiliger beschouwd dan L2TP/IPsec, maar is langzamer dan OpenVPN.

Deel artikel

Beoordeel het artikel

Algemene beoordeling: 5.0 (82 stemmen)