Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

Beoordeling en bespreking van de beste online dating websites 2023

31. 10. 2022 bijgewerkt

Online daten bestaat al een tijdje. Het is een beproefde en geteste methode om mensen te ontmoeten. Natuurlijk, niet alle online dating websites zijn gelijk geschapen. Sommige websites lenen zich meer voor het creëren van zinvolle relaties, anderen zijn meer gericht op het zoeken naar snelle seksuele flings. Heb je je dan ook afgevraagd welke online dating website de beste is?

Je bent niet de enige. Er zijn zoveel verschillende websites, met elk hun eigenheden en natuurlijk ook de bijhorende kostprijzen, waardoor het moeilijk is om een site te kiezen die past bij jouw behoeften. Onderstaand kan je een lijst terugvinden van de tien beste dating websites getest maakten we een top 3 voor wie op zoek is naar de liefde.

Voor wat plezier

Wees één van de eerste en flirt met echte gebruikers. Wie weet heb je binnenkort wel een leuk afspraakje zonder ergens aan vast te zitten.

De beste site voor erotiek

Een jonge dating website welke haar focus legt op flirts in plaats van serieuze relaties! Ontdek de gebruikers en flirt tot je een ons weegt. Ga je in een live chat of ben je van plan om op bezoek te gaan?

Classic dating site

Wie op zoek is naar een serieuze relatie en daarbij de website zoekt met de hoogste kans op slagen, maakt met deze online dating site de juiste keuze.

De beste online dating websites

FlirtenHier – Voor de echte flirts!

Voordelen
 • Toegankelijke en overzichtelijke website
 • Live-Chat
 • Mogelijkheid om spam te rapporteren
 • Profielen zijn privé
Nadelen
 • Geen identiteit verificatie
 • Geen anonieme betaalmethodenn

FlirtenHier is in tegenstelling tot haar concurrenten, niet voor de mensen die opzoek zijn naar iets serieus. Ze presenteren zich als een leuke datingsite. Dit is een erotische datingsite waar je met anderen kunt flirten, plezier kunt maken, erotische foto’s, ervaringen en wilde fantasieën kunt uitwisselen. Laat je wildste fantasieën los en kijk waar deze ervaring je brengt!

FlirtenHier.nl, een datingsite voor de echte flirters, is nog vrij jong. De hoeveelheid echte profielen is dan ook nog niet helemaal duidelijk, wel kun je sorteren op mensen die online zijn en zelfs in de vroege namiddag zijn er al wat gebruikers online op de site. Vrouwen en mannen kunnen worden geselecteerd op locatie en leeftijd, en de registratie is in 5 stappen te doen. De registratie begint met een proefperiode waarna een membership begint. Nadat de proefperiode afgelopen is, betaal je dagelijks $0,99.

De prijs van betaald lidmaatschap is in principe niet heel hoog. Je kunt met je creditcard alleen een lidmaatschap betalen voor bijvoorbeeld één dag voor $0,99, voor zeven dagen voor $7,00, na deze kleine periode wordt het automatisch een wederkerend contract waar je voor een maand $59,97 betaald. De service kan worden geprobeerd en geannuleerd in geval van een storing. Als je een proefperiode kiest en deze niet handmatig weer annuleert voordat deze afloopt, wordt je lidmaatschap automatisch verlengd tot een maandelijks lidmaatschap. In dat geval moet je een opzegging aanvragen.

Als je je niet wilt binden en wilt genieten van stiekem flirten, is het een keer leuk om de online datingsite FlirtenHier.nl te gebruiken.

FlirterigeDates – Echte erotiek binnen handbereik!

Voordelen
 • Live-Chat
 • Mogelijkheid om spam te rapporteren
 • Profielen zijn privé
 • Duidelijke en eenvoudige website
Nadelen
 • Geen mobiele App
 • Geen identiteit verificatie
 • Site is nog jong
 • Geen anonieme betaalmethoden

FlirterigeDates is niet voor de mensen die opzoek zijn naar iets serieus. De site presenteert zich als een leuke datingsite. Een erotische datingsite waar je met anderen kunt flirten, plezier kunt maken, erotische foto’s, ervaringen en wilde fantasieën kunt uitwisselen en dit allemaal op één plek. Kies je ervoor om een live chat te openen met iemand die je hebt ontmoet – om een spannende avond te beleven online? Of ga je toch liever met z’n tweeën op pad om een echt avontuur met elkaar te beleven? De opties zijn oneindig!

FlirterigeDates.com, is nog vrij jong. De hoeveelheid echte profielen is dan ook nog niet helemaal duidelijk. Wel kun je sorteren op mensen die online zijn. Verder kan je gelukkig wel sorteren op vrouwen en mannen, en natuurlijk op locatie en leeftijd. De registratie voor een account is dan ook hetzelfde als FlirtenHier en is dus in 5 stappen te doen. De registratie begint ook hier met een proefperiode waarna je membership automatisch begint. Nadat de proefperiode afgelopen is, betaal je dagelijks €0,90.

De prijs van dit betaalde lidmaatschap is op deze manier niet hoog. Daarnaast kun je enkel met een creditcard betalen. Nadat het automatische abonnement is in gegaan wordt het automatisch een wederkerend contract waar je voor een enkele maand €54,52 betaald. Als je een kortingscode weet te bemachtigen dan betaal je maar €27,52 per maand. Wil je stoppen met het abonnement? Annuleer deze dan op tijd, anders wordt het automatisch weer verlengd en in dat geval moet je een opzegging gaan aanvragen.

Het is dus zeker een site waar je op kan gaan als je op zoek bent naar iets wat niet serieus is!

Parship – De beste datingsite

Voordelen
 • Een uitgebreide persoonlijkheidstest
 • Sterke persoonlijke matching en partnervoorstellen
 • Beschikt over heel veel leden
 • Gebruiksvriendelijke app met heel veel functies
 • Uitgebreide opties mogelijk met een gratis testaccount
 • Toegankelijke en overzichtelijke website
Nadelen
 • De persoonlijkheidstest afnemen duurt erg lang
 • Behoorlijk prijzig om van alle functies gebruik te maken

Parship is een algemene dating website die zich richt op het matchen van singles op basis van hun persoonlijkheid in plaats van hun uiterlijk. De aanpak onderscheidt zich van andere dating programma’s, door de geavanceerde matching die wordt gebruikt. Profielen die bij je passen, worden gezocht op basis van een wetenschappelijk onderbouwde matchingmethode, waardoor de kans op slagen statistisch groter wordt dan bij concurrenten. Als zodanig is het uitgegroeid tot een van de meest populaire manieren om serieus op zoek te gaan naar een relatie.

De app richt zich op het matchen van singles op basis van hun persoonlijkheid en niet op hun uiterlijk. De geplaatste profielfoto’s zijn bijvoorbeeld alleen met een wazige filter eroverheen te bekijken zolang je zelf nog geen toegang hebt gegeven aan je match.

Deze datingsite kreeg als een van de weinige Nederlandse dating apps het Keurmerk Veilig Daten en Thuiswinkel Waarborg toegekend. De website richt zich op een brede waaier aan profielen, zonder daarbij één specifieke doelgroep in de kijker te plaatsen. Ze beschikken zowel over een aanbod matches voor heteroseksuele betrekkingen, als voor homofiele mannen of lesbische vrouwen.

Naast een eigen website, beschikt Parship ook over een bijbehorende app voor je smartphone. Net als de website voor desktop of laptop, is de app heel overzichtelijk en gebruiksvriendelijk en zijn nagenoeg alle functies erin opgenomen. Deze toepassing hanteert overigens ook dezelfde aanpak als de website, waarbij elk lid verplicht wordt een eerlijke persoonlijkheidstest af te leggen. Aan de hand van de wetenschappelijk onderbouwde vragenlijst en de geboden antwoorden daarop wordt er een partner persoonlijkheid opgesteld. Op basis van die bevindingen krijg je vervolgens matches voorgesteld.

De website en app beschikken over heel wat functies om gesprekken te starten, foto’s te delen, gemeenschappelijke interesses te ontdekken en meer en bieden een veilige haven voor wie zich nog niet onmiddellijk helemaal kenbaar wenst te maken.

Je kan op Parship gebruik maken van een gratis testlidmaatschap om de functies te ontdekken, je persoonlijkheidstest in te vullen en eventuele matches te bekijken, maar wanneer je berichten wenst te sturen of contact te leggen, moet je daarvoor een betalend abonnement afsluiten. Het goedkoopste abonnement voor zes maanden geeft je slechts beperkte functionaliteit voor zowat veertig euro per maand, terwijl je minstens voor een lidmaatschap van twaalf maanden moet intekenen om alle foto’s te zien en te genieten van een contactgarantie. Het voordeel van deze prijs is natuurlijk dat het ook neppers afschrikt en alleen gelijkgezinde en serieuze kandidaten zich aanbieden.

MetJou – De Beste keuze voor serieuze profielen

Voordelen
 • De website wint snel aan bekendheid en leden
 • Duidelijke en eenvoudige website
 • Eenvoudige en snelle registratie
 • Strenge screening op nepaccounts
 • Lid van het safe dating network
Nadelen
 • Minder bekend en daardoor een kleiner aanbod profielen
 • Beschikt niet over een app voor smartphones

De serieuze datingsite MetJou is een algemene dating website die een snelle groei kent en steeds bekender wordt, met elke dag een nieuwe toevloed aan leden. Een aanbod van zowel mannen als vrouwen in ongeveer gelijke verdeling kunnen contact leggen via een handvol functies die eenvoudig zijn opgebouwd zonder al te veel toeters en bellen.

Na het registreren op Metjou, beschik je over alle standaard functies die een goede datingsite hoort te hebben. Zo kun je gratis je eigen profiel aanmaken en het profiel van andere leden bekijken. Je hebt echter wel een betalend lidmaatschap nodig om toegang te krijgen tot matching voorstelling op basis van profielfoto’s, te zoeken op trefwoorden en standaardberichten zoals flirts of ijsbrekers te versturen. Uiteraard kan je ook zelf je creativiteit de vrije loop laten en je eigen berichten verzenden of chatten.

De extra functionaliteiten op MetJou zijn eerder beperkt, maar je kan er bijvoorbeeld wel beschikken over een fotozapper. Deze toepassing staat steeds bovenaan je scherm en je kan er snel door foto’s bladeren van profielen met gemeenschappelijke interesses, mensen uit je buurt of in je leeftijdscategorie. Aan de hand van de keuzes ja, nee of misschien, kan je vervolgens aangeven of je die persoon op basis van de foto leuk vindt of niet. En is er een match dan kan je berichten uitwisselen. Een andere uniek extraatje bij deze dating provider, is het aanbieden van je profiel op andere partnersites, waardoor je een nog bredere zichtbaarheid kan genieten dan enkel op MetJou.

Alhoewel de meeste leden van deze dating site zich voornamelijk in de leeftijdsgroep van 20 tot 45 jaar bevinden, zijn er ook wel oudere profielen te ontdekken, maar die zijn eerder schaars. Sommige profielbeschrijvingen blijken echter wel erg summier, waardoor een correcte inschatting van het datingpotentieel soms wat te wensen over laat. De website beschikt helaas niet over een app om op je smartphone te gebruiken, maar is wel zo ingericht dat die ook mobiel optimaal bruikbaar is.

Je kan deze website gebruiken via een systeem van abonnement of door middel van credits, waardoor je niet meteen gebonden bent aan een lidmaatschap van ettelijke maanden of een jaar. Ook de prijs is best concurrentieel te noemen en zal voor een gemiddeld budget niet snel doorwegen.

E-Matching – De Beste keuze voor hoger opgeleiden

Voordelen
 • Zeer geschikt voor hoger opgeleiden
 • Hoge succesratio van matches
 • Eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface
 • Handmatig gekeurde profielen
 • Uitgebreide gratis startersmogelijkheden
 • Extra Professioneel nazicht van je profiel mogelijk
Nadelen
 • Beperkt aanbod aan profielen

Wanneer we het aanbod aan online datingsites gaan bekijken, was e-Matching een initiatief dat als één van de eerste in Nederland een aanbod uitbouwde om van deze mogelijkheid gebruik te maken. Ze maakten meteen de keuze om zich niet te richten op de brede waaier aan profielen, maar zich toe te spitsen op hoger opgeleiden die hun perfecte match willen leren kennen en kiezen voor een duurzame en serieuze dating. Ze kunnen dan ook al geruime ervaring voorleggen en hebben ondertussen hun website aangevuld met een app voor smartphones die dezelfde functionaliteiten aanbiedt. Alhoewel de website zich voornamelijk richt tot een Nederlands publiek, zijn er ook tal van Belgische (Vlaamse) profielen te ontdekken.

Kandidaten en leden kunnen bij deze website een eigen profiel aanmaken en krijgen de mogelijkheid om via een ingebouwde zoekrobot hun ideale date te ontdekken. De website beschikt weliswaar niet over een wetenschappelijk onderbouwde persoonlijkheidstest, waardoor de deelnemers eerder op hun eigen inschattingsvermogen zijn aangewezen. Via het berichtensysteem kan je reacties versturen naar profielen die je aanspreken, maar die interactie is voor gratis leden eerder beperkt en wordt na drie contacten herleid tot reacties op binnengekomen teksten, zonder de mogelijkheid nog zelf de eerste stap te zetten.

E-Matching is een serieuze datingsite die afstand neemt van kortstondige contacten en avontuurtjes, en zich voornamelijk richt op het opbouwen van een blijvende relatie of vriendschap. In de overzichten kan je bekijken welke leden reeds enige tijd zijn ingeschreven, of welke net nieuw werden toegevoegd en die profielen worden stuk voor stuk handmatig nagezien. De website beschikt overigens ook over een betalende optie om je eigen profiel te laten nakijken en tips voor bijsturing te ontvangen van een specialist. Op regelmatige basis krijgen deelnemers een email bericht met het overzicht van profielen die op basis van enkele standaard criteria aan jouw zoekprofiel worden gekoppeld.

E-Matching kreeg overigens als één van de weinig online datingsites ook zowel het keurmerk Thuiswinkel Waarborg als het keurmerk Veilig Daten toegekend, wat garant staat voor hun kwalitatief aanbod en veilige opvolging. Deze datingsite is niet meteen de duurste, maar beschikt dan ook over een kleiner aanbod dan algemene datingsites. Er zijn verschillende abonnementsformules die naar gelang de duurtijd meer waarde voor hetzelfde geld bieden, maar er zijn ook regelmatig acties met fikse kortingen voor wie nog liever even de kat uit de boom kijkt.

Beoordeling van de beste online dating websites

 

Dating website Samenvatting
TOP 10 dating websites
1. FlirtenHier Een nog wat jonge website met veel potentie! Ze presenteren zich als een leuke datingsite. Aanmelden
2. FlirterigeDates Een erotische datingsite waar je met anderen kunt flirten, plezier kunt maken, erotische foto’s, ervaringen en wilde fantasieën kunt uitwisselen en dit allemaal op één plek. Aanmelden
3. Parship De beste website voor online dating met een breed aanbod aan profielen. Dankzij de wetenschappelijke profielbepaling biedt deze website een hoge succesratio. Aanmelden
4. MetJou Een basic en betaalbare dating website met een doelgroep van voornamelijk twintigers tot jonge veertigers. Weinig extraatjes maar beschikt over alle standaard functies. Aanmelden
5. E-Matching De ideale dating website voor wie zelf een hoger opgeleid profiel heeft en op zoek is naar een gelijkgestemde ziel en niet bang is om daar zelf de nodige stappen voor te zetten. Aanmelden
6. NovaMora Voornamelijk aantrekkelijke website voor vrouwen die er voordeliger op kunnen. Een uitgebreid aanbod met diverse relationele interesses. Profielen worden indien gewenst ook over zuster websites verspreid. Aanmelden
7. GayParship Alle voordelen van de beste dating website, maar dan afgestemd op een louter mannelijk homoseksueel publiek. Beperkt maar heel gericht aanbod profielen. Aanmelden
8. Alleenstaande Mama’s Niet zo uitgebreid aanbod van profielen, omwille van de specifieke doelgroep, maar wel een succesvolle site met hoge succesratio voor contacten. Aanmelden
9. C-Date Mooi opgebouwde dating site met tal van profielkeuzes en relatievoorkeuren. Soms geplaagd door valse profielen, maar met enige filtering toch een aantrekkelijk aanbod. Aanmelden
10. Nextlove Leuke site met tal van functies, maar eerder beperkt lokaal aanbod, door het internationale karakter. Veel buitenlandse profielen. Aanmelden

Hoe kies je de juiste datingsite?

Het kiezen van de juiste online dating site is een grote beslissing. Er zijn er zoveel, en ze bieden allemaal iets anders. Dus hoe beslis je welke de juiste is voor jou?

Er zijn een paar belangrijke elementen om in overweging te nemen bij het kiezen van een online dating site:

De datingsite voor jouw relatiekeuze

Afhankelijk van welke soort contacten of relatie je wenst, zijn er vaak heel specifieke online datingwebsites die helemaal aan jouw wensen zijn aangepast. Algemene websites kunnen dan wel handig zijn omdat ze tal van profielen aanbieden, maar websites die specifiek gericht zijn op die losse contacten, louter seksuele avontuurtjes, of anderzijds enkel duurzame relaties, hebben dan wel een kleiner aanbod profielen, maar een grotere kans op een match. Het is daarom belangrijk dat je voorafgaand aan je keuze van datingwebsite, ook voor jezelf de keuze maakt wat jij van een relatie of je partner verlangt.

De prijs van je datingsite

De meeste datingwebsites laten je toe om je eigen profiel gratis aan te maken en bieden een korte gratis testperiode of een beperkte gratis functionaliteit. Om van hun volledige aanbod aan diensten te kunnen genieten is echter bijna altijd een bijdrage te betalen. Sommige sites vragen een maandelijkse vergoeding of een betaling voor credits die voor bepaalde diensten gebruikt, terwijl anderen gratis zijn. Als je op zoek bent naar een lange termijn relatie, kan het de moeite waard zijn om te betalen voor een betaalde site. Niet alleen zorgt een betalend lidmaatschap voor een extra drempel die spammers en neppers afschrikt, het zegt ook wel wat over de overtuiging waarmee iemand zich op de website inschrijft. Je betaalt overigens niet alleen om profielen te bekijken of gebruik te maken van bepaalde diensten, maar ook voor kwaliteit, veiligheid en vertrouwen. Alhoewel het handig kan zijn om gratis tal van contacten te leggen voor een avontuurtje, laat de kwaliteit vaak te wensen over.

De functionaliteit van je datingwebsite

Verschillende sites hebben verschillende functies die je kunnen helpen om de persoon van je dromen te vinden – of in ieder geval iemand die jouw interesses en hobby’s deelt. Sommigen hebben meer geavanceerde zoekopties dan anderen, terwijl sommigen persoonlijkheidsquizzen en compatibiliteitstesten hebben om je te helpen matches te vinden op basis van gemeenschappelijke interesses en waarden in plaats van alleen uiterlijk. Anderen bieden live video chatrooms waar gebruikers met elkaar kunnen praten voordat ze beslissen of ze elkaar face-to-face willen ontmoeten. Hoe meer functies een site biedt, hoe groter de kans dat die je helpt iemand te vinden die bij je past, in plaats van je tijd te verspillen aan mensen die niet compatibel zijn met jouw profiel.

De veiligheid en betrouwbaarheid van je datingwebsite

Net als in het echte leven, moet je steeds voorzichtig zijn met wie je online praat of gegevens uitwisselt. Misschien geldt die regel zelfs wat meer online dan via een echte fysieke ontmoeting omdat het nu eenmaal makkelijker is om je te verstoppen achter een fictief profiel of een nepaccount. Voeg dus alleen profielen toe die je kent en vertrouwt, en deel geen gevoelige persoonlijke informatie online. Heel wat datingwebsites hebben hiervoor een aantal tips en trucs in hun arsenaal ingebouwd om de meest voorkomende problemen aan te pakken of te voorkomen. Sommigen onder hen beschikken zelfs over één of meerder keurmerken die toch wel enige kwaliteit en bescherming garanderen. Maar hoe dan ook blijft steeds het advies van toepassing : beter voorkomen dan genezen en als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat ook meestal zo.

Hoe vul je je profiel in op een datingsite?

Datingsites zijn een geweldige manier om mensen met dezelfde interesses te ontmoeten, maar het maken van een effectief profiel is de sleutel.

Hier zijn wat tips over hoe je je profiel invult:

Wees eerlijk over jezelf maar ook met jezelf

Overdrijf niet en lieg niet over jezelf, want dit maakt het moeilijk voor je om iemand te vinden die echt met je uit wil. Maar lieg ook jezelf niet voor en probeer meteen duidelijk te maken met wat voor profielen je zelf contact wenst te leggen. Benadruk je beste eigenschappen en prestaties – en gebruik waar mogelijk actiewerkwoorden (“Ik doe graag X”).

Vertel je verhaal duidelijk en eenvoudig

Waarom ben je op deze site? Wat wil je van een relatie? Wat maakt jou uniek? Wat zijn je grootste sterktes en zwaktes in relaties? Hoe is je laatste relatie geëindigd en waarom? Wat zijn drie bijvoeglijke naamwoorden die jou beschrijven en waarom? Wat zeggen vrienden en familieleden over u als ze het hebben over de goede en slechte kanten van uw persoonlijkheid?

Gebruik geen grote woorden of ingewikkelde zinnen als ze niet passen bij de toon van de rest van je profiel. Schrijf in korte alinea’s met witruimte zodat het voor mensen makkelijk is om snel te lezen. Gebruik opsommingstekens waar mogelijk, omdat ze het lezers makkelijker maken om snel door je profiel te scannen; hierdoor lijken ze ook minder intimiderend door belangrijke punten te benadrukken, terwijl lezers minder belangrijke informatie kunnen overslaan als ze ervoor kiezen om het nu niet zorgvuldig te lezen (maar we hopen dat ze dat wel doen!).

Wees specifiek over waar je naar op zoek bent

“Op zoek naar iemand die grappig is” is niet erg behulpzaam. Als je het type persoon wilt aantrekken dat bij je past, is het belangrijk om precies te weten naar welke kwaliteiten je op zoek bent. Bijvoorbeeld, als je iemand wilt die van honden houdt (en ik weet zeker dat we dat allemaal wel eens hebben meegemaakt), zet dat dan in je profiel! Als een van je “dealbreakers” het hebben van kinderen is, zorg er dan voor dat mensen dat ook weten. Op deze manier kun je veel makkelijker mensen uitsluiten die niet bij je passen. Zorg er ook steeds voor dat je melding maakt van het soort relatie waar je naar op zoek bent. Wil je louter een avontuurtje, wees daar open over, het zal tal van teleurstellingen voorkomen, en wanneer je enkel een duurzame relatie beoogt, mag je dit extra benadrukken in je informatie om profielen met een andere wens voor te zijn.

Voeg een foto of foto’s toe, maar met mate.

Mannen doen dit vaker dan vrouwen, maar foto’s maken je geloofwaardiger en helpen mensen beslissen of ze met je willen chatten of niet. Het mag dan misschien oppervlakkig lijken, maar het is nog steeds zo dat profielen met foto meer aandacht krijgen dan profielen die enkel uit wat tekst bestaan.

Laat je persoonlijkheid zien in je schrijven. Leg de nadruk op wat interessant aan je is, niet op wat er mis met je is (bijvoorbeeld: “Ik ben een grote man die van lange strandwandelingen houdt”). Wees in ieder geval niet bang om je eigen passies of hobbies te delen. Je hoeft daarom zeker niet je volledige geschiedenis of angsten op tafel te gooien, maar denk eraan dat je niet alleen bent op een datingsite en dat een eerlijke en open aanpak best verfrissend kan zijn, tussen lijsten vol profielen die zichzelf zo goed mogelijk in de kijker willen plaatsen en alleen het beste van zichzelf verkopen.

Hoe zorg je ervoor dat je meer kans maakt om iemand online te ontmoeten?

Afspraakjes maken is moeilijk, en het internet heeft het alleen maar moeilijker gemaakt. Je kunt niet meer vertrouwen op de oude methodes om iemand te ontmoeten: Je kunt niet meer gewoon een spijkerbroek aantrekken en naar de plaatselijke bar gaan. De beste manier om online liefde te vinden is eenvoudig: maak gebruik van alle hulpmiddelen die tot je beschikking staan.

Hier zijn een aantal tips om ervoor te zorgen dat je meer kans hebt om iemand online te ontmoeten:

Wees selectief

Er zijn letterlijk duizenden datingsites en niemand heeft de tijd of zin om ze allemaal uit te proberen. Het is dus belangrijk om selectief te zijn bij welke je je aansluit en hoeveel tijd je eraan besteedt. Als er een bepaald type persoon is waarnaar je op zoek bent, probeer dan enkele van de niche sites die misschien meer aan jouw voorkeuren voldoen. Pas die zelfde selectiviteit toe wanneer je de keuze maakt uit het aanbod aan profielen om te contacteren. Het is altijd beter om slechts een paar profielen een bericht te sturen waarbij je meteen overtuigd bent, dan er een massamailing op na te houden.

Zorg voor een uniek eerste contact

Wees je er steeds van bewust dat profielen die al een beetje ervaring hebben met het online daten, ook al tal van berichtjes hebben gekregen, die vaak op elkaar lijken en kunnen afgedaan worden als een zielige poging om toch maar zoveel mogelijk contacten te bereiken in zo kort mogelijke tijd. Zorg er dus voor dat je steeds je tijd neemt om een unieke invalshoek te bedenken en duidelijk te maken dat je het profiel van je contactpersoon hebt doorgenomen en aan te geven wat hun profiel voor jou uniek maakt. Vergeet niet dat achter elk profiel steeds een echt persoon schuilt gaat, met gevoelens, voorkeuren en wensen. Het helpt ook als je eerste bericht niet meteen over afspreken gaat – geef het wat tijd voordat je iemand op een date vraagt! En probeer ervoor te zorgen dat je niet alleen over je werk of hobby’s praat, toon interesse in de persoon die je berichten leest en stel vragen.

Wees eerlijk over wie je bent en wat je wilt

Mensen liegen de hele tijd op datingsites – doe het zelf niet!

 • Als je kinderen hebt, zet ze dan op je profielfoto en gebruik bij voorkeur steeds een recente foto van hoe je er echt uitziet, niet hoe je twintig jaar geleden het perfecte lichaam had.
 • Als je relatie status “it’s complicated” is, laat mensen dat dan van te voren weten in plaats van ze op het verkeerde been te zetten en vertel misschien wat meer van je verhaal, zodat duidelijk wordt wat je met die status bedoelt.
 • Als je op zoek bent naar iets serieus, maar nog niet naar een huwelijk, zeg dat dan van te voren in plaats van iemand te laten denken dat ze hun toekomstige echtgenoot al gevonden hebben.

Maak een profiel dat laat zien wat je uniek maakt

Niet alleen wat je er goed uit laat zien moet je op je profiel vermelden, maar ook wat je echt uniek maakt, zelfs al lijkt dat niet altijd een troef in je eigen beleving. Een profielfoto is belangrijk, maar dat geldt ook voor het eerlijk beantwoorden van vragen en het schrijven van een introductie waardoor mensen meer over je te weten willen komen – niet alleen hoe knap of slim of grappig je denkt te zijn (of niet).

Kijk verder dan je neus lang is

Veel online dating sites bieden veel informatie over hun leden, waaronder foto’s, leeftijdscategorie, locatie en interesses. Maar deze kunnen je slechts een klein deel van het volledige plaatje geven – dus kijk verder dan wat er direct zichtbaar is. Bekijk de profielen van andere gebruikers zorgvuldig (en let niet alleen op wat ze zeggen, maar ook hoe ze het zeggen). Besteed ook wat tijd aan interactie met hen – stel vragen, reageer op berichten en reageer als iemand jou als eerste benadert. Dit zal je helpen om een idee te krijgen of deze persoon echt iets voor je is. Zorg er ook voor dat je verwachtingen steeds realistisch blijven. Net zoals jij bepaalde wensen koestert die je misschien niet rechtstreeks zal uitspreken, zo kan ook je match wat meer gesloten zijn over verwachtingen of verlangens.

Hoe gedraag je je veilig op een online datingsite?

Elke dag gebruiken miljoenen mensen online dating sites om nieuwe mensen te ontmoeten. Maar zoals elke vorm van het ontmoeten van vreemden, is het belangrijk om veiligheidsmaatregelen te nemen bij het gebruik van deze sites.

Online dating sites kunnen een geweldige manier zijn om mensen te ontmoeten. U kunt zoeken naar lokale singles in uw omgeving, online met hen praten en afspreken voor een afspraakje. Maar er zijn ook risico’s aan verbonden als je niet op je hoede bent wanneer je mensen ontmoet via dating websites. Hier zijn enkele tips voor het leggen van veilige contacten op een online dating site:

Wees schaars met persoonlijke gegevens

Omdat je natuurlijk graag op de juiste voet start met je contacten op een online datingsite, is het aan te raden om je echte naam en een foto van jezelf te gebruiken voor het aanmaken van je profiel, maar ga heel bewust om met de gegevens die je op het platform gebruikt. Wees voorzichtig met hoeveel informatie je over jezelf geeft – vooral als het gaat om je adres of telefoonnummer. Als je van plan bent om iemand persoonlijk te ontmoeten, zorg er dan voor dat je minstens één contactpersoon achter de hand hebt, voor het geval je date niet komt opdagen of indien de ontmoeting toch niet verloopt zoals je gehoopt had. Laat ook steeds een vriend of vriendin weten waar je heen gaat en geef hen ook de gegevens van de persoon die je gaat ontmoeten. Geef je contacten op de online datingsite in ieder geval niet meteen je adresgegevens of telefoonnummer en emailadres voordat je er zeker van bent dat ze te vertrouwen zijn.

Een eerlijk profiel heeft uiteraard het meeste kans op succes en wie kinderen heeft, meldt dit dan ook best meteen op zijn of haar profiel, maar plaats nooit persoonlijke informatie over jouw familie of kinderen. Verjaardagen en namen van kinderen zijn een veelgebruikte bron om paswoorden te achterhalen of extra gegevens te verzamelen. Bij eerste contacten is het helemaal niet belangrijk om te weten waar je kinderen geboren zijn, wanneer ze ter wereld kwamen of naar welke school ze gaan. Denk kritisch na over het soort informatie dat je deelt en wat de meerwaarde daarbij is voor je contact tegenover het risico waar je jezelf en eventueel je familieleden aan blootstelt.

Maak gebruik van correcte privacy-instellingen

Hou er steeds rekening mee dat met de komst van sociale media, dit een enorme bron van informatie is geworden voor inbrekers, dieven en oplichters. Zorg er dus voor dat u op uw diverse sociale media accounts de privacy-instellingen juist hanteert, zodat alleen uw vrienden echt gevoelige foto’s of gegevens kunnen raadplegen. Voeg dan ook niet meteen iemand toe als vriend die u nog maar net op een online platform hebt leren kennen.

Indien je op de online dating site je gegevens kan afschermen van andere gebruikers, stel dit dan ook zo in. En geef je gegevens alleen vrij aan je contactpersoon wanneer je er honderd procent van overtuigd bent, dat deze te vertrouwen valt.

Stuur geen geld of geschenken

Een online dating website heeft als enige bedoeling om mensen met elkaar in contact te brengen, met het oog op een relatie, en dit steeds volgens de wensen van beide gebruikers. Een online contact is een handige inrijpoort om eerste afspraken te maken, een gesprek te voeren of om elkaar beter te leren kennen, maar wees je er steeds van bewust dat die omgeving ook de ideale visvijver is voor oplichters en dat het virtuele gegeven van een foto of een profiel, of zelfs een video, nooit het volledige verhaal achter een profiel kan bevatten. Stuur nooit geld of cadeaus naar je contacten. Een gezonde relatie is immers niet gestoeld op medelijden, manipulatie of angst en een dergelijke praktijk houdt heel wat risico’s in. Niet alleen om er kans is dat je contact er met je geld vandoor gaat, maar ook omdat een storting of overschrijving de poort open zet naar steeds meer en ook heel wat handige gegevens kan bevatten voor een potentiële fraudeur.

Stel duidelijke grenzen en durf nee te zeggen

Wees je er bewust van dat een online contact nooit een contact in het echte leven kan vervangen. Je bevindt je dan wel in de veiligheid en het comfort van je eigen omgeving, terwijl je elkaar leert kennen, maar laat je vooral nooit verleiden om toe te zeggen op voorstellen waar je je niet goed bij voelt. Het is makkelijk om iemand online naar de mond te praten en te doen alsof zij de enige zijn die je volledig begrijpen, om vervolgens je te overtuigen in te gaan op heel wat minder eerbare voorstellen. Als je twijfelt, wees dan nooit bang om nee te zeggen, als een contact niet goed voelt, wees dan niet bang op dat profiel te blokkeren en rapporteren. Een online dating website heeft heel wat voordelen als je weet hoe je ermee om moet gaan.

 

Deel artikel

Beoordeel het artikel

Algemene beoordeling: 4.8 (140 stemmen)

Soortgelijke artikelen